Revalidatie na amputatie
Een amputatie heeft een grote impact op uw leven. Het heeft invloed op uw bewegen, maar is soms ook moeilijk te verwerken. U moet opnieuw leren lopen, op zoek gaan naar hoe u de dingen thuis het beste kan uitvoeren en de amputatie accepteren. Om u te leren omgaan met uw beperkingen en te leren lopen met uw prothese is er de revalidatie na een amputatie. U leest hier wat het is en hoe u hiervoor in aanmerking komt.
Afdeling(en)
De revalidatie na een amputatie helpt u met het onderhouden of opbouwen van uw spierkracht, leert u hoe u op een veilig manier kunt bewegen met en zonder prothese en helpt u bij het leven met uw amputatie. Dit revalidatieprogramma volgt u onder leiding van een revalidatiearts.
Het programma biedt hulp na een voet-, onderbeen- of bovenbeenamputatie. Het amputatieteam begeleidt en ondersteunt u tijdens uw revalidatie. Dit team bestaat uit een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een medisch maatschappelijk werker, een bewegingsagoog, een revalidatiearts en eventuele andere zorgverleners.
Hoe komt u in aanmerking?
U kunt vanuit de verpleegafdeling van het Deventer Ziekenhuis worden doorgestuurd voor de revalidatie na een amputatie. Ook kan de vaatchirurg of traumachirurg u via de polikliniek verwijzen naar de revalidatiearts. Dit kan als u onlangs een amputatie heeft gehad, maar ook als u al langer geleden een amputatie heeft gehad, waarbij nu nieuwe beperkingen zijn ontstaan.
De revalidatiearts bespreekt tijdens een intake met u uw hulpvraag en wat u graag wil bereiken met de revalidatie. In dit gesprek wordt er bepaald of u in het Deventer Ziekenhuis kunt revalideren, of dat een behandeling elders beter past bij uw situatie.
Vergoeding
Meer informatie over vergoeding van uw behandeling vindt u hier.
Meer weten over revalideren in ons ziekenhuis? Lees hier alles over het Revalidatiecentrum.