Menu
Behandelingen

Polsklachten - behandeling

De klachten kunnen ontstaan door veel verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld een eerder ongeval, peesontsteking, slijtage of aangeboren afwijkingen. Het eerste onderzoek geeft vaak al aan in welke richting we de oorzaak moeten zoeken. Met aanvullende onderzoeken komen we ten slotte tot een goede diagnose. De behandeling hangt vaak af van de diagnose.

Afdeling(en)

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat is de behandeling?

In het algemeen zijn er twee groepen van behandelingen:

1.Zonder operatie

Bijvoorbeeld gerichte handtherapie (dit is gespecialiseerde fysiotherapie), een rust- of steunspalk en behandeling met injecties.

2.Met operatie

Hierbij proberen we de oorzaak van de pijnklachten bij het gewricht, het gewrichtskapsel, de pezen of de zenuwen zo goed mogelijk te verhelpen. Het type operatie hangt van de oorzaak af, en wordt met u besproken.

Een kijkoperatie van de pols (“pols artroscopie”) is een ingreep waarbij we met behulp van een kijkinstrument in het polsgewricht kijken. Dit gebeurt onder regionale verdoving (een okselprik of een injectie bij het sleutelbeen) in dagbehandeling. U kunt tijdens de operatie op een beeldscherm meekijken als u dat wilt.

Een kijkoperatie is de meest nauwkeurige manier om te zien of er sprake is van; kraakbeenschade, scheurtjes in de meniscus van de pols (het “TFCC”), tekenen van overbelasting van het polskapsel (synovitis). Daarnaast kunnen de banden van de handwortelbeentjes worden bekeken.

Meestal is een kijkoperatie bedoeld om de oorzaak van de pijnklachten te achterhalen. Als we tijdens de operatie op een eenvoudige manier de klachten kunnen verhelpen dan doen we dat uiteraard. Vergt het probleem een uitgebreidere operatie dan kiezen we er vaak voor om dit op een ander moment te doen. Dit heeft te maken met de nabehandeling. Na een kijkoperatie heeft u een verband dat u na een week zelf verwijdert. Tijdens de poliklinische controle na eem week worden de bevindingen ten tijde van de operatie met u besproken.