Wat gebeurt er bij het opheffen van een plasbuisvernauwing?
U wordt in uw bed naar de operatieafdeling gebracht. U krijgt de verdoving van de slaapdokter (anesthesist) zoals afgesproken.
De uroloog snijdt de vernauwing in waardoor de plasbuis wijder wordt. Na de ingreep laat de uroloog een slangetje (blaaskatheter) achter in de blaas om het wondgebied rust te geven. Ook krijgt u een slangetje (infuus) in uw arm, waardoor vocht en medicatie wordt toegediend. De ingreep duurt 30 tot 60 minuten.
Nazorg
Houdt er rekening mee dat de opname 1 tot 3 dagen kan duren. Voor het ontslag worden de slangetjes verwijderd door de verpleegkundige en krijgt u ontslagpapieren. U heeft 1 week nodig voor uw herstel, afhankelijk van de soort operatie. Omdat wordt afgeraden zelf auto te rijden na de ingreep, adviseren wij u vervoer naar huis te regelen.
Risico's en bijwerkingen
Doordat er via de plasbuis is gewerkt, hebt u kans op een blaasontsteking, Dit kan zich uiten door symptomen als pijn en branderig gevoel bij plassen, vaak aandrang of koorts. Bij een of meer van deze klachten is het verstandig een arts te raadplegen. Door ruim te drinken kunt u een blaasontsteking voorkomen