Miskraam
Als er sprake is van een miskraam zijn 3 mogelijke behandelingen. Ze hebben voor-en nadelen. U leest hier meer over deze behandelingen.
Behandeling bij miskraam
Als met een echo is vastgesteld dat er sprake is van een miskraam bespreekt de arts of klinisch verloskundige dit met u. Er zijn 3 mogelijke behandelingen:
- U wilt afwachten tot de miskraam spontaan optreedt.
- U wilt een miskraam opwekken met behulp van medicijnen (Misoprostol).
- U kiest voor een ingreep waarbij de gynaecoloog het zwangerschapsweefsel via de vagina en de baarmoedermond verwijdert (curettage).
Nazorg
Het lichamelijk herstel na een miskraam is meestal vlot. Gedurende 1 tot 2 weken bestaat vaak nog wat bloedverlies en bruinige afscheiding. Hierna is uw lichaam voldoende hersteld om opnieuw zwanger te kunnen worden. Denk dus aan anticonceptie als u (nog) niet direct weer zwanger wilt worden. De volgende menstruatie begint gemiddeld na 4 tot 6 weken.
Na een miskraam kunt u een moeilijke tijd hebben. Verdriet, schuldgevoelens, ongeloof, boosheid en een gevoel van leegte zijn veel voorkomende emoties. Het is moeilijk aan te geven hoeveel tijd hiervoor nodig is. Het is verstandig te praten over uw gevoelens met uw partner, familie, vrienden of huisarts.
Downloads
Wilt u meer informatie over de voor- en nadelen van de mogelijke behandelingen? Download de folder hieronder.