Hoe gaat de behandeling van een ingegroeide teennagel?
De behandeling vindt plaats in de kleine operatiekamer. U gaat liggen op de operatietafel. Vanwege de hygiëne desinfecteert de verpleegkundige uw voet met alcohol. De specialist geeft u een paar injecties om de teen te verdoven. Dit kan wat gevoelig zijn. Na een paar minuten werkt de verdoving. Dan krijgt u een elastiekje om uw teen. Dat zorgt ervoor dat uw teen tijdens de behandeling niet gaat bloeden. De specialist legt een steriele doek over uw voet en haalt de zijkant van uw ingegroeide teennagel weg, waardoor de nagel smaller wordt.
Om uw nagel blijvend te versmallen, stipt de specialist de basis van de nagel (de groeischijf) aan met een vloeistof (phenol). Zo kan de nagel niet meer aangroeien. Deze vloeistof moet 3 minuten intrekken. De verpleegkundige verbindt uw teen met een niet klevend gaasje en een drukverband. Vervolgens wordt het elastiekje verwijderd en krijgt u een verband om uw voet en een plastic hoesje om het verband. Dit plastic hoesje geeft extra bescherming als u naar huis gaat en dient u thuis gelijk weer af te doen.
Risico's en bijwerkingen
Geen enkele ingreep is zonder risico’s. Zo is ook bij deze operatie de normale kans op complicaties aanwezig, zoals nabloeding of een wondinfectie. Er kan een herhaling optreden, de nagel groeit dan weer in en er zal een nieuwe ingreep nodig zijn.
Aandoeningen
Downloads
Wilt u meer informatie over de behandeling van een ingegroeide teennagel en wat u kunt verwachten? Download de folder hieronder.