Menu
Behandelingen

Gynaecomastie

Bij jongens in de pubertijd en bij mannen vanaf middelbare leeftijd kunnen de borstklieren gaan opzwellen. Deze vergroting is meestal van korte duur, maar kan ook een paar jaar langer blijven bestaan. Het teveel aan borst(klier)weefsel wordt vaak als storend ervaren. Door een operatie is dit te verhelpen.

Afdeling(en)

Hoe kom ik er?

Route 75
Lees voor

Wat gebeurt er bij een gynaecomastie operatie?

De operatie gebeurt over het algemeen onder algehele narcose. Er wordt een halfrond sneetje gemaakt onder de tepelhof. Via deze opening wordt het teveel aan klier of vetweefsel verwijderd. Daarna wordt er een slangetje (drain) achtergelaten in het wondgebied om tijdelijk bloed en vocht af te kunnen laten lopen. Deze wordt na ongeveer 12 uur weer verwijderd. De huid wordt meestal gesloten met een oplosbare hechting. Soms is het noodzakelijk om bij de klierweefsels het omringende vet met liposuctie te verwijderen. Uw plastisch chirurg zal die mogelijkheid van tevoren met u bespreken.

Risico's en bijwerkingen

Bij iedere operatie is er kans op gangbare complicaties zoals infecties, bloeduitstortingen en bloedingen. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke complicaties mogelijk:

  • Omdat er onder de tepel weefsel wordt verwijderd, kan de tepel na de operatie intrekken.
  • De doorbloeding van de tepel kan in het gedrang komen en er kan littekenvorming van de tepel optreden

Resultaat

Na 1 jaar is het eindresultaat te beoordelen. De genezing van de littekens is niet helemaal te voorspellen, dit kan per persoon verschillen.

Bekijk folder