Opgenomen op G2
Op verpleegafdeling G2 worden patiënten opgenomen voor de cardiologie en neurologie. De afdeling bestaat uit drie-, twee- en éénpersoonskamers. Op G2 werken artsen (in opleiding), verpleegkundigen, (regie) verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, stagiaires, secretaresses en afdelingsassistenten.
Verschillende specialismen
Op deze verpleegafdeling behandelen wij patiënten van verschillende specialismen. Onze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het desbetreffende specialisme. Het gaat hierbij om de volgende specialismen:
Cardiologie
Op de cardiologie behandelen we patiënten met hartaandoeningen, zoals: hartfalen, angina pectoris, een hartinfarct, hartritmestoornissen en/of ontstekingen aan het hart. Meer informatie over deze aandoeningen vindt u bij Cardiologie.
Neurologie
Op de neurologie behandelen we patiënten met neurologische aandoeningen, zoals: Herseninfarct, hersenbloeding, traumatisch hersenletsel, hersentumoren. Meer informatie over neurologische aandoeningen vindt u bij neurologie.
Op de afdeling is een stroke unit met zeven bedden waar patiënten die net een herseninfarct of hersenbloeding hebben gehad worden opgenomen.
Pijnbehandeling
In het Pijncentrum worden patiënten opgenomen voor een pijnbehandeling zoals een lidocaïne infuus, behandeling van aangezichtspijn (SWEET) of neurostimulatie (ESES).
Slaapregistraties
Als het niet mogelijk is om thuis een slaapregistratie uit te voeren, worden patiënten een nacht opgenomen om deze meting in het ziekenhuis te doen. Voor slaapregistratie onderzoeken zijn er op de afdeling aparte één persoons kamers. Meer informatie vindt u Longgeneeskunde.
Dagritme
Elke dag in het ziekenhuis kan er anders uitzien doordat de zorg voor iedereen verschillend is. Toch zijn er een aantal vaste momenten in een dag die iedere keer terugkomen. Gedurende de dag volgen er onderzoeken, behandelingen en disciplines voor een goede diagnose en/of behandeling.
- Voor 08.00 uur: controles
- Rond 8.00 uur: medicatieronde, bloedprikken en ontbijt
- 8.00 uur - 12.00 uur: visite met de zaalarts
- 12.00 uur: lunch in de lunchroom of op uw kamer
- 12.30 uur - 14.30 uur: rusten
- 15.00 uur - 17.00 uur: bezoekuur
- 17.00 uur: warme maaltijd
- 18.00 uur - 19.30 uur: bezoekuur
U kunt tijdens de opname gratis gebruik maken van uw telefoon en tv. Ook kunt u gebruik maken van het open WIFI netwerk voor bezoekers.
U kunt tijdens de opname uw eigen kleding dragen, ook als u verschillende infusen, drains of katheters heeft. De verpleegkundige kan hierbij helpen. In verband met gladde vloeren/ val gevaar willen wij u vragen goed schoeisel/pantoffels/slippers mee te nemen.
Behandelteam en artsenvisite
Het behandelteam bestaat uit medisch specialisten, arts assistenten, co- assistenten, (regie) verpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen en overige disciplines. Het kan zijn dat uw eigen specialist die u op de polikliniek ziet niet op de afdeling is wanneer u ligt opgenomen. De medisch specialisten wisselen wekelijks af waardoor de continuïteit van zorg gewaarborgd kan worden. De medisch specialisten hebben onderling goed overleg middels overdrachten waardoor uw eigen arts op de hoogte blijft van uw situatie.
Visite cardiologie
Op werkdagen wordt er dagelijks tussen 9.30 uur en 12.30 uur visite gelopen. Daarnaast wordt er twee keer per week ‘grote’ visite gelopen. Dit houdt in dat u naar de spreekkamer van de arts op de afdeling gebracht wordt door een gastvrouw of verpleegkundige en dat de arts samen met u de medische behandeling bespreekt. Op de overige dagen is de zaalarts aanwezig die u op uw kamer komt bezoeken.
Klik hier voor de cardiologen.
Visite neurologie
Dagelijks komt de zaalarts visite lopen. Meestal is dit tussen 9.30 uur en 12.00 uur. In de weekenden komt de dienstdoende neuroloog bij u langs in de loop van de ochtend.
Klik hier voor de neurologen.
Rooming-in
De verpleegkundige screent u op risicofactoren van een delier. Een delier is een acute verwardheid die kan optreden bij een opname of ziekte. Indien er een risico is op een delier, kan het zijn dat de verpleegkundige de optie rooming-in met u en uw contactpersonen bespreekt. Het kan voor u prettig zijn dat er een contactpersoon blijft slapen om een (mogelijk) delier te verminderen of te voorkomen.
Daarnaast kunt u ook bij de roomservice en/of verpleegkundige om meer informatie vragen over de mogelijkheden tot mee eten.
Ontslag
De afdelingsarts beslist wanneer u met ontslag mag, meestal wordt dit in de ochtend besloten. Indien de afdelingsarts aangeeft dat u met ontslag mag, spreekt de verpleegkundige een tijd met u af. De verpleegkundige geeft u tijdens het ontslaggesprek, de afspraken, medicatielijst en mogelijke leefregels mee.
Heeft u een rolstoel nodig voor het ontslag dan kan dit via het ziekenhuis. Dit is een leen rolstoel van een thuiszorgwinkel. Deze dient u wel zelf terug te brengen naar de desbetreffende thuiszorgwinkel.