Veelgestelde vragen
Vindt hier de meest gestelde vragen van Sportgeneeskunde.
Vragen
-
Ja, er is op de polikliniek gelegenheid om te douchen.
-
Dit is afhankelijk van het onderzoek wat er wordt verricht. Kijk op de pagina met kosten en vergoedingen. Bij verwijzing door specialist of huisarts gelden de voorwaarden onder algemene tarieven en vergoedingen (verwijzing plaatsen).
-
Ja. De kosten van een sportmedisch onderzoek of sportkeuring vallen niet in de basiszorgverzekering. Een sportmedisch onderzoek of sportkeuring wordt in veel gevallen (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het ziekenhuis stuurt de factuur naar de aanvrager. U kunt zelf de factuur indienden bij de zorgverzekeraar. Neem contact op met de zorgverzekering als hier vragen over zijn.
-
De sportmedische onderzoeken en keuringen worden uitgevoerd door de sportarts.
-
Ja. Je kunt zelf aangeven of je de inspanningstest op de fiets of op de loopband wilt uitvoeren. Op basis van je vraag wordt wel een advies gedaan door de sportarts. Belangrijk is namelijk dat hartslagmonitoring (ECG) alleen kan bij een fietstest. Een test op een loopband wordt meestal alleen gebruikt voor berekenen trainingszones.
-
Op dit moment zijn er alleen pedalen beschikbaar voor gewoon schoeisel. Er is nog geen fiets beschikbaar waar klikpedalen zoals SPD of SPD-SL op kunnen.
-
Direct na de test krijg je een mondelinge uitslag over de bevindingen die gedaan zijn in het onderzoek. Binnen een week ontvang je de schriftelijke verslaglegging van het onderzoek.
-
Het BSMO en BSMO+ nemen ongeveer 30 minuten in beslag. Deze duur geldt dus ook voor de meeste sportonderzoeken. Het uitgebreide inspanningsonderzoek (USMO) neemt 90 minuten in beslag.
-
Het advies is om een dag voor de inspanningstest geen intensieve inspanning te leveren.