Vriendenprojecten
Er zijn verschillende ‘wensen’ die vanuit patiënten, bezoekers en medewerkers van het Deventer Ziekenhuis zijn bedacht. Bedoeld als extraatje, om het bezoek of verblijf in het ziekenhuis net een beetje aangenamer te maken. Met deze vriendenprojecten kunnen we mooie doelen realiseren in het Deventer Ziekenhuis. Bekijk hier al onze lopende en gerealiseerde vriendenprojecten.
Beweegbox
Het Deventer Ziekenhuis is een beweegziekenhuis. We motiveren patiënten zo veel mogelijk in beweging te komen. De beweegbox is een nieuwe tool om dat te bewerkstelligen. Voor jong én oud. Om meer boxen aan te kunnen schaffen heeft de Vrienden van DZ zich achter dit project geschaard om donaties in te zamelen.
Thijs ligt al een paar dagen in het Deventer Ziekenhuis na een blindedarmoperatie. Het gaat al beter met hem. Op zijn bed staat een box met allerhande attributen. Bokshandschoenen, gewichten, kegels, badminton-set…. En blazepods. Hiermee kun je je reactiesnelheid en behendigheid trainen. Het zijn oplichtende elementen die je kunt activeren met een app. En aan het bed van Thijs een basketbalbord. Vanuit zijn bed kan hij een basketbal door de ring mikken. ‘Two points.’ Fysiotherapeut Emiel de Groot: ‘Onze misse in dit ziekenhuis is: zoveel mogelijk uit bed en zo veel mogelijk in beweging komen. Als kinderen hier spelen en bewegen in plaats van alleen in bed liggen, is de kans groter dat ze dan thuis ook eerder weer actief worden.’
Twee varianten
De eerste boxen worden al volop gebruikt op de Kinderafdeling. Er is nu een box voor de leeftijd 0-4 jaar en een box voor 4-18 jaar. Er is ook de wens voor een volwassenvariant voor andere verpleegafdelingen. Studenten van de HAN hebben geholpen om de beweegbox te introduceren op de afdeling. Emiel: ‘Je moet bijvoorbeeld vastleggen hoe en wanneer de box gereinigd wordt, maar ook protocollen schrijven wie, wanneer de box mag gebruiken. Voor anorexiapatiënten wil je bijvoorbeeld dat ze niet te veel bewegen en ook voor patiënten die hemodynamisch instabiel zijn of erg kwetsbaar zijn, is zo’n beweegbox ongeschikt. Maar bijvoorbeeld wel weer heel geschikt voor mensen op isolatiekamers omdat die de kamer niet af mogen. We registeren het gebruik ook in HIX.’
Vriendenproject
De paramedische dienst wil graag meer boxen om te gebruiken. De kindervariant kost zo’n 150 euro, de duurdere met blazepods zo’n 450 euro. De Vrienden van het Deventer Ziekenhuis zijn achter dit project gaan staan om geld in te zamelen voor deze box. Met meerdere kleine donaties is snel een box realiseerbaar.
Doneer voor de Beweegbox
Help je mee om dit project te realiseren? Doe via dit formulier jouw donatie.
Portable beamer
Een projectie van de dierentuin, wandelen in het bos of vissen in de oceaan. Dit kan allemaal met de Qwiek. Dit is een portable beamer die beelden projecteert op muur of plafond. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden als een kind een onderzoek moet ondergaan en een infuus krijgt toegediend. De geprojecteerde beelden hebben een rustgevend effect op de patiënt, maar ook familie en zorgverleners worden er rustig van.
Afleiding en ontspanning
Op de kinderafdeling is de Qwiek nu al in gebruik en werd er gretig gebruik van gemaakt. De geprojecteerde beelden hebben een rustgevend effect. Het is een vorm van “ultimate” zen dat ontstaat, past perfect bij Comfort Talk. Door afleiding breng je de patiënt in een andere mood. De gemiddelde onderzoekskamer of behandelkamer is toch erg medisch en steriel. Zeker voor kinderen geen prettige omgeving. Door de Qwiek kun je een ruimte heel simpel veel patiëntvriendelijker maken. En het apparaat is super simpel te bedienen en in het gehele ziekenhuis in te zetten.
Doneer voor nog twee portable beamers
Het Deventer Ziekenhuis wil deze portable beamer ook graag aanschaffen voor de dagbehandeling en geriatrie. Help je mee om dit project te realiseren? Doe meteen jouw donatie.
Baanbrekend onderzoek voedselallergie
De impact van voedselallergie op kinderen is enorm. Kinderallergoloog Ted Klok van het Deventer Ziekenhuis is een baanbrekend onderzoek gestart om voedselallergie echt te genezen. Voor dit onderzoek is geld nodig. De Vrienden van het Deventer Ziekenhuis willen graag bijdragen. Zodat het Kinderallergie Behandelcentrum van het Deventer Ziekenhuis dit unieke onderzoek wereldwijd op de kaart kan zetten. Om uiteindelijk voedselallergie echt te kunnen genezen!
Levenslange voedselallergie verleden tijd
Niet kunnen mee smullen bij een traktatie. Niets eten als je bij een vriendje speelt. Voor kinderen met een voedselallergie kan één verkeerde hap ernstige gevolgen hebben. De kinderarts-allergologen van het Deventer Ziekenhuis mikken op een doorbraak. Met een immunotherapie die kinderen voorgoed geneest van allergieklachten.
Doneer voor de studie voedselallergie
Help je mee om dit onderzoek te realiseren? Doe meteen jouw donatie. Namens alle patiënten en medewerkers alvast heel hartelijk dank voor jouw steun! Stuur een mail en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Bedside Buskers: muziek als medicijn
Elke eerste donderdag van de maand brengen de Bedside Buskers live muziek aan het bed van de patiënt. Patiënten en bezoekers waarderen deze bezoekjes enorm. “Muziek zegt wat woorden niet kunnen.” Bij elke ronde treden er andere artiesten op vrijwillige basis op. Als bedankje krijgen zij een cadeaubon. Als Vrienden van Deventer Ziekenhuis sponsoren wij dit mooie muzikale initiatief.
Doneer voor onze Bedside Buskers
Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan dit waardevolle project ? Dat kan. Stuur een mail en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Mini Tos de Vos pluche knuffel (gerealiseerd)
Tos de Vos is de kindervriend van het Deventer Ziekenhuis en mascotte van de kinderafdeling. We hebben een nieuwe uitwerking van Tos de Vos knuffels om aan kinderen te geven die in het ziekenhuis wat extra troost nodig hebben. Een mooie vorm van Sallandse aandacht, dankzij de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis.
Tos zie je in diverse uitingen in het ziekenhuis terugkomen. Op de borden, draaideur of door middel van voetstapjes op de grond op verschillende afdelingen. Tos de Vos komt nu nóg meer tot leven, door middel van deze knuffel. Met deze knuffel kan de kinderafdeling kinderen verrassen die langer in het ziekenhuis moeten verblijven of vaker moeten terugkomen.
De Vrienden van het Deventer Ziekenhuis is gemotiveerd om er een langlopend Vrienden-project van te maken. Wanneer de knuffels op zijn, hopen we door te kunnen gaan met het verrassen van kinderen die in ons ziekenhuis verzorgd worden. Wil jij ons daarbij helpen? Doneer dan hieronder. Jouw donatie helpt ons kinderen blij te maken.
Doneer voor nog meer pluche Tos de Vos knuffels
Help je mee om dit project te realiseren? Doe via dit formulier jouw donatie.
Opbaarmeubel (gerealiseerd)
Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist.
Op de afdeling Verloskunde zijn er, naast vreugdevolle situaties, helaas ook verdrietige omstandigheden. Soms overlijdt een kindje tijdens of na de zwangerschap. Er volgt dan een periode waarin ouders in korte tijd zoveel mogelijk herinneringen moeten maken voor ze voor altijd afscheid moeten nemen van hun dierbaarste bezit. Om deze momenten zo waardevol mogelijk te maken is het belangrijk dat het kindje mooi opgebaard kan worden. Dit opbaarmeubel maakt het mogelijk om het kindje gekoeld bij de ouders op de kamer te laten zijn gedurende de hele opname. Het opbaarmeubel is er gekomen mede dankzij Stichting Vrienden van het Deventer Ziekenhuis.
Shuttleservice (gerealiseerd)
Bent u slecht ter been? Of heeft u veel bagage bij zich? Dan kunt u vanaf de parkeerplaats met een shuttle (golfkar) naar de hoofdingang worden gebracht. De service is er op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.
VR brillen voor Pijncentrum (gerealiseerd)
De momenten voorafgaand aan een operatie zijn altijd spannend. Om patiënten nog meer op hun gemak te kunnen stellen wilde het Deventer Ziekenhuis een VR-bril (Virtyual Reality) aanbieden waar de patiënt een rustgevend filmpje of (eigen) foto’s op kan bekijken. Onderzoek wijst namelijk uit dat deze brillen angst, spanning en zelfs pijn verminderen.
Minder pijn of spanning
De VR-bril biedt ook uitkomst bij patiënten die in het Pijncentrum worden behandeld. Het Deventer Ziekenhuis deed een tijdje een proef op deze afdeling met VR-brillen en patiënten waren erg positief! Dat maakte dat het ziekenhuis de Vrienden inschakelde voor de aanschaf van deze VR-brillen. We hebben er vier aan het ziekenhuis geschonken.