Menu
Nieuws

DZ on Stage: artsen delen medische kennis met publiek

2 oktober 2024

Op dinsdagavond 1 oktober was de eerste editie van DZ on Stage. Met ruim 200 aanwezigen in de theaterzaal van MIMIK gaven gynaecoloog Annechien Bouman en cardioloog Wouter Jansen Klomp het publiek inzicht in de overgang en hartgezondheid bij vrouwen. Het was een interactieve avond waar medische kennis op een unieke en toegankelijke manier werd gedeeld.

Interactieve avond

Onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag werd het publiek actief betrokken. Bezoekers stelden vragen, deelden ervaringen en gingen in gesprek met de sprekers. Ook deelden twee patiënten hun verhaal op het podium, wat zorgde voor een bijzondere en herkenbare verbinding.

De vrouw centraal

De onderwerpen van de avond, de overgang en de impact hiervan op het hart, spraken veel bezoekers aan. Gynaecoloog Annechien Bouman en cardioloog Wouter Jansen Klomp gaven vanuit hun eigen expertise, in combinatie met persoonlijke verhalen, heldere en praktische inzichten. Dankzij de laagdrempelige opzet konden de bezoekers complexe medische informatie op een toegankelijke manier ontvangen.

Enthousiaste reacties en vervolg

Na afloop van de voorstelling bleef het publiek nog lange tijd napraten onder het genot van een drankje. De reacties waren zeer positief. Een bezoeker vertelde: ‘Ik zou wensen dat elke vrouw van boven de 45 jaar dit verhaal kon horen. Het was een positieve ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.’ Het Deventer Ziekenhuis kijkt met trots terug op deze eerste editie van DZ on Stage en is van plan om in de toekomst meer van dit soort avonden te organiseren.

DZ on Stage

1 van 4
  • Cardioloog Wouter Jansen Klomp
  • Interactie met het publiek
  • Gynaecoloog Annechien Bouman
  • Dagvoorzitter Sabine Uitslag