Merci Annerieke
Twee keer tien kilo massieve chocolade. Van Mercy Ships voor zorgmedewerkers die afgelopen maanden zo hard hebben gewerkt. Met dank aan onze specialistisch verpleegkundige van de Spoed, Annerieke Roelofs.
Choco-kunstwerk in Guiness Book of Records
De laboranten van CRN en de medewerkers van inkoop kregen 30 april onverwacht een mooi en wel heel bijzonder cadeau. Ze mogen met hamer en beitel 2 x 10 kilo chocola te lijf. Een cadeau afkomstig van een officieel wereldrecord. Verantwoordelijke voor deze actie is specialistisch verpleegkundige van de spoed, Annerieke Roelofs.
We kennen Annerieke van haar vrijwilligerswerk bij MercyShips. Een organisatie die met een ziekenhuisschip langs Afrikaanse havens vaart en zorghulp biedt aan de allerarmsten. Als fundraising werd een MercyShip nagemaakt, opgebouwd uit plakken chocolade (zie foto). Het werd het grootste chocolade kunstwerk ooit en is opgenomen in het Guinness book of world records. De actie bracht zeven ton op en de restanten plakken chocolade werden geschonken aan de actie Zorg voor de zorg. Annerieke Roelofs slaagde erin om twee plakken van elk tien kilo te bemachtigen. ‘Voor het ziekenhuis’, dacht Annerieke. Voor al het harde werken van collega’s.
CRN in frontlinie
CRN en de afdeling inkoop zijn de gelukkige afdelingen om de chocolade te ontvangen. Symbolisch. Annerieke: ‘Elke afdeling heeft hard gewerkt, maar er zijn van die afdelingen die je niet altijd ziet, maar net als de IC en het cohort, onmisbare schakels in een geheel zijn.’ CRN is zo’n afdeling. In de beginfase van de corona stonden zij als eersten patiënten te testen en zagen zij als een van de eersten de patiënten op de eerste hulp. Toen nog in een fase waarin veel onbekend was over corona en de gevaren. ‘Meer dan een beloning’, vertelt nucleair geneeskundige en medisch leider Filiz Celik. ‘Ze hebben geweldig werk gedaan in hele moeilijke tijden. Ze stonden letterlijk in de frontlinie, maar opereerden altijd wel op de achtergrond. Geweldig om ook hen op deze manier in het zonnetje te zetten.’
Inkoop dag en nacht bezig
Hetzelfde geldt voor de afdeling inkoop. In de vroege en late uurtjes zorgden zij ervoor dat er altijd voldoende beschermingsmateriaal voor het zorgpersoneel was. Voor overleg met andere ziekenhuizen, als er ergens tekorten dreigden. Oplossingen zoeken als er woekerprijzen werden gevraagd. Slim handelen door (duurdere) OK-jassen te kopen, maar die te reinigen zodat ze weer goedkoop werden. Achter de schermen is door inkoop enorm veel werk verzet. Soms onzichtbaar, maar o zo belangrijk. Ook de komende tijd als er ook weer gezorgd wordt dat er voor de reguliere zorg weer voldoende medische hulpmiddelen zijn. Welverdiend dus voor beide afdelingen. Merci, Annerieke… Merci, Mercy Ships.