Verpleegkundige vervolgopleidingen
Doordat patiënten steeds korter in het ziekenhuis verblijven en er vaak bij één patiënt veel meer aan de hand is, nemen de complexiteit en intensiteit van zorg toe. De verpleegkundige is een deskundige en bekwame professional die in staat is deze zorg te coördineren en af te stemmen met andere zorgverleners. De wens van de patiënt staat daarbij centraal.
Ons opleidingsaanbod
Patiënten kunnen op een bepaald moment intensieve verpleegkundige zorg nodig hebben. Op de afdelingen Eerste Harthulp en Hartbewaking, Dialyse, Intensive Care, de Kinderafdeling, Neonatologie, Verloskunde, Oncologie en op de Spoedpost leiden we verpleegkundigen op die gespecialiseerde verpleegkundige zorg kunnen bieden in complexe situaties.
In het Deventer Ziekenhuis leiden we eveneens physician assistants en de verpleegkundig specialisten op.
De verpleegkundige vervolgopleidingen volg je via het werken-leren traject. Je krijgt hierbij een arbeidsovereenkomst met het Deventer Ziekenhuis voor het praktijkdeel van jouw opleiding.
Cardiac Care Verpleegkundige
Je verleent zorg aan patiënten met een acute cardiale aandoening en vindt een oplossing voor de verschillende verpleegproblemen die hierbij horen. Je signaleert een (dreigende) stoornis van vitale functies die voor ernstige problemen op het fysieke en psychosociale vlak kunnen zorgen. Niet zelden is de toestand van de patiënt levensbedreigend. Je biedt dan hulp en assisteert zonodig bij medische handelingen. Je leert de patiënt omgaan met de cardiale aandoening en de gevolgen op korte en lange termijn.
Naast je eigen waarneming, kennis en inzicht in wat voor de patiënt normaal is, heb je de beschikking over een uitgebreid instrumentarium. Gegevens afkomstig van de op de patiënt aangesloten apparatuur, uit het frequente overleg met de arts en van derden, geven je een gedetailleerd beeld van de patiënt. Je werkt met patiënten in alle leeftijdscategorieën, van beide geslachten en met verschillende sociaal-culturele achtergronden.
Opleiding
- De opleiding duurt 12 maanden.
- Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door het CIVO in Hengelo.
- De 164 theorie-uren volg je op school en worden over opleiding verdeeld in blokken.
- De opleiding start met de module Basiszorg vitale functies. Daarna zijn er nog 5 modules. Te weten, zorg voor de patiënt met een dreigende/manifeste verstoring van de vitale functies, zorg voor de patiënt met Cardiovasculaire aandoeningen deel 1 en deel 2 en als laatste module zorg voor de patiënt met een respiratoire aandoening,
- De praktijk vindt plaats op de CCU en 1e harthulp (EHH) van ons ziekenhuis. Ook is er een aantal korte externe stages o.a op het gebied van cardiale diagnostiek, cardio-chirurgische interventies, IC-/anesthesie- en SEH-stage.
- Je bent in belangrijke mate (mede) verantwoordelijk voor een goed verloop van de opleiding.
- Tijdens het praktische deel van de opleiding leer je verantwoordelijkheid te dragen voor de totale verpleegkundige zorg van de aan jou toegewezen cardiac care-patiënten.
Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
Eisen
- Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige en hebt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis
- Je hebt oudste diensten gedraaid op een verpleegafdeling
- Je kunt zowel in teamverband als individueel werken
- Je bent in staat te functioneren bij hoge werkdruk en in acute situaties
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
- Je bent in staat te leren in de praktijk en al werkend theorie te integreren
- Je kunt je leerproces, zowel theoretisch als praktisch vorm geven en inzichtelijk maken.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
Dialyseverpleegkundige
Je verleent zorg aan patiënten die afhankelijk zijn of worden van een niervervangende behandeling. In hoofdzaak heb je te maken met patiënten met een chronische nierfunctiestoornis. Daarnaast bestaat er ook een kleine groep patiënten met een acuut nierfalen.
Belangrijk is de bewaking van patiënt en apparatuur. Tijdens de behandeling kan de toestand van de patiënt snel en onverwacht veranderen. Je neemt voortdurend zelfstandig diagnostische en therapeutische beslissingen om complicaties te voorkomen of te behandelen totdat de arts - indien nodig - arriveert. Als dialyseverpleegkundige ga je een langdurige zorgrelatie aan met de patiënt en diens naasten. Begeleiden van fysieke en psychosociale problemen en verschijnselen is dan ook een wezenlijk onderdeel van je werk; evenals de multidisciplinaire samenwerking.
Opleiding
- De opleiding start 1 x per jaar en duurt 15 maanden.
- Het theoretische deel van de opleiding vindt plaats bij het Wenckebach Instituut van het Academisch Ziekenhuis in Groningen. De praktijk volg je op de Dialyseafdeling van ons ziekenhuis.
- De opleiding kenmerkt zich met name door het leren omgaan en begeleiden van over het algemeen chronisch zieken, die afhankelijk zijn van de techniek. De psychosociale begeleiding is daarbij van groot belang.
- Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
Eisen
- Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige.
- Wij hebben de voorkeur dat je minimaal een half jaar recente werkervaring als verpleegkundige hebt en als ‘oudste’ werkte op een afdeling inwendige geneeskunde;
- Je hebt een minimaal dienstverband van 32 uren gedurende de opleiding;
- In het laatste deel van de opleiding word je ingepland voor bereikbaarheidsdienst. Dan dien je binnen 30 minuten in het ziekenhuis te zijn.
- Je hebt affiniteit met de chronische, vaak oudere patiënt en de techniek;
- Op de afdeling wordt 1 maand voorgewerkt voordat de theorie-opleiding start.
- In principe kunnen jaarlijks 2 verpleegkundigen starten met de opleiding, afhankelijk van de vacatureruimte mogelijk meer.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
IC-verpleegkundige
Je verleent zorg aan patiënten met een (dreigende) ernstige stoornis van vitale lichaamsfuncties. Daardoor ontstaan verschillende lichamelijke en psychosociale problemen die van jou een adequate verpleegkundige aanpak vragen. Naast je eigen waarneming, kennis en inzicht in wat voor de patiënt normaal is, werk je met geavanceerde bewakingsapparatuur.
De gegevens daarvan én het overleg met de arts geven je een gedetailleerd beeld van de patiënt en zijn (vaak) levensbedreigende situatie. Het spreekt vanzelf dat je met patiënten uit alle leeftijdscategorieën werkt en mensen (ook familie) ontmoet met verschillende sociaal-culturele achtergronden. Dat vraagt inlevingsvermogen en de nodige tact.
De IC van het Deventer Ziekenhuis is een level 2 IC. Er werken 4 intensivisten en 5 IC-artsen.
Opleiding
- De opleiding duurt 18 maanden
- De theorie wordt verzorgd door het Centraal Instituut voor Verpleegkundig Vervolg Onderwijs (CIVO) in Hengelo, de praktijk door de IC van ons ziekenhuis
- De opleiding start met de module introductie op de intensive en cardiac care verpleegkunde. Alle theorie wordt gegeven in blokken van 3 dagen, verdeeld over de opleiding. In totaal zijn er 13 theoriemodules. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de zorg voor de patiënt met dreigende verstoring vitale lichaamsfuncties, de zorg voor de patiënt met cardiovasculaire aandoeningen, respiratoire aandoeningen, interne aandoeningen chirurgische aandoeningen, neurologische aandoeningen.
- Het praktijkgedeelte bevat tevens een korte cardiologiestage op de hartbewaking (CCU) en Eerste Hart Hulp (EHH). Ook is er een stage van enkele dagen bij de anesthesie.
- Je bent in belangrijke mate (mede) verantwoordelijk voor een goed verloop van de opleiding. Met je Persoonlijk Ontwikkelings Plan/Praktijkwerkplannen stuur je je leerproces. Tijdens het praktische deel van de opleiding leer je verantwoordelijkheid te dragen voor de totale verpleegkundige zorg van de aan jou toegewezen IC-patiënten.
- IC verpleegkundigen worden opgeleid onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis op basis van een leer-/arbeids overeenkomst voor de duur van de opleiding. De opleiding start 1 x per jaar in september. Het aantal beschikbare opleidingsplaatsen is afhankelijk van het aantal (te verwachten) vacatures en interne kandidaten gaan bij geschiktheid voor.
Eisen
- Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige en hebt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis
- Je hebt oudste diensten gedraaid op een verpleegafdeling
- Je kunt zowel in teamverband als individueel werken
- Je bent in staat te functioneren bij hoge werkdruk en in acute situaties
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
- Je bent in staat te leren in de praktijk en al werkend theorie te integreren
- Je kunt je leerproces, zowel theoretisch als praktisch vorm geven, en inzichtelijk maken.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
Kinderverpleegkundige
Op de Kinder-/jeugdafdeling heb je te maken met kinderen en hun ouders/verzorgers. Voor beiden heb je een specifieke verantwoordelijkheid omdat ze een onlosmakelijke eenheid vormen. De zorg strekt zich uit van pasgeborenen t/m pubers van 17. Het zijn kinderen in verschillende leeftijdsfasen met uiteenlopende problemen, die elk een eigen benaderingswijze en specifieke aanpak vragen. Je werk bestaat uit het observeren, verzorgen en verpleegtechnisch handelen, het begeleiden van ouder en kind, adviezen geven over de opvoeding, en de verpleegkundige diagnostiek. Je werkt zeer nauw samen met o.a. medici, fysiotherapeuten, pedagogisch medewerkers en maatschappelijk werkers.
Opleiding
- De opleiding duurt 15 maanden
- Het praktische deel van de opleiding vindt plaats op de Couveuse-/neonatologie unit én op de Kinder-/jeugdafdeling van ons ziekenhuis. Daar leer je verantwoordelijkheid te dragen voor de totale verpleegkundige zorg van de aan jou toegewezen kinderen. Ook zijn enkele korte externe stages.
- De 245 theorie-uren worden verzorgd door het Centraal Instituut voor Verpleegkundig Vervolgonderwijs (CIVO) in Hengelo.
- De opleiding start met de module Introductie op de kinderverpleegkunde. In totaal zijn er 12 theoriemodules. Ze worden gegeven in blokken van 3 dagen verdeeld over de opleiding. Voorbeelden van modules zijn: de zorg voor de bedreigde pasgeborene, de zorg voor het kind bij een chirurgische ingreep, de zorg voor het chronisch zieke kind, de zorg voor het verstandelijk gehandicapte kind, de zorg voor het kind met een dreigende verstoring van de vitale functies in acute situaties, de zorg voor het kind met gedragsproblemen.
- Je bent in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor een goed verloop van de opleiding.
- Je wordt opgeleid onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis en krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. De opleiding start 1x per jaar in september. Het aantal beschikbare opleidingsplaatsen is afhankelijk van het aantal (te verwachten) vacatures en interne kandidaten gaan bij geschiktheid voor.
Eisen
- Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige en hebt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis
- Je hebt oudste diensten gedraaid op een verpleegafdeling
- Je kunt zowel in teamverband als individueel werken
- Je bent in staat te functioneren bij hoge werkdruk en in acute situaties
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
- Je bent in staat te leren in de praktijk en al werkend theorie te integreren
- Je kunt je leerproces, zowel theoretisch als praktisch vorm geven en inzichtelijk maken.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
Neonatologie verpleegkundige
Je verleent zelfstandig, op high care niveau, zorg aan neonaten en doet de 1e opvang van instabiele neonaten voor overplaatsing aan een NICU-centrum en beheerst de daarbij behorende specifieke vaardigheden. Je bent verantwoordelijk voor het totale zorgproces van de jou toegewezen patiëntjes. Het deskundig begeleiden van de ouders is daarbij een belangrijke taak. Je werkt zeer nauw samen met verschillende disciplines, zoals medici, maatschappelijk werk, thuiszorg en fysiotherapeuten.
Opleiding
- De opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit 7 modules, verdeeld over 29 lesdagen.
- Aan bod komen (1) introductie (2) specifieke beroepsondersteuning: de organisatie van de intensive care, omgangkunde, radiodiagnostiek, de neonaat met pijn, stressreductie, juridische aspecten, ethische aspecten, farmacokinetiek, medische techniek) (3) de zorg voor de neonaat op de intensive care (IC) met een respiratoire stoornis, (4) idem .… met een circulaire stoornis (5) idem …. met een stoornis van het milieu interne (6) idem …. met een neurologische stoornis (7) bijzondere hoofdstukken.
- In het probleemgestuurd onderwijs wordt een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van je verwacht.
- De praktijk vindt plaats op de afdeling Neonatologie van ons ziekenhuis. Ook een stage van 8 weken op een IC unit neonatologie (NICU) in Utrecht of Zwolle hoort hier bij.
- Je wordt in het ziekenhuis begeleid door een werkbegeleider of opleidingsfunctionaris. Het werk dat je doet, is afgeleid van de eindtermen van de opleiding waardoor er een optimale integratie van theorie en praktijk is.
Eisen
- Diploma A-verpleegkundige (mbo-v, hbo-v) en de specialistische vervolgopleiding kinderverpleegkundige (SVK). Ook moet je BIG geregistreerd zijn.
- Je kunt zowel in teamverband als individueel werken
- Je bent in staat te functioneren bij hoge werkdruk en in acute situaties
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
- Je bent in staat te leren in de praktijk en al werkend theorie te integreren
- Je kunt je leerproces, zowel theoretisch als praktisch vorm geven en inzichtelijk maken.
Neonatologieverpleegkundigen worden opgeleid onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis op basis van een leer-/arbeids overeenkomst voor de duur van de opleiding. De opleiding start 1x per jaar in juni. Het aantal beschikbare opleidingsplaatsen is afhankelijk van het aantal (te verwachten) vacatures en interne kandidaten gaan bij geschiktheid voor.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
Obstetrie verpleegkundige
Je verleent zorg aan zwangeren, barenden en kraamvrouwen met hun baby. De gezondheidssituatie van de patiënt kan snel wisselen waardoor je werk weinig voorspelbaar is. Je voert verpleegkundige observaties uit, en verleent – indien nodig – direct spoedeisende hulp aan de vrouw, ongebore of de baby. Je stimuleert en ondersteunt de moeder in het geven van borstvoeding en de hechtingsrelatie tussen ouders en pasgeborene.
De Kraamafdeling heeft 10 kraamsuites, twee 3 persoonskamers, een 2 persoons- en een 1-persoonskamer, waar zieke zwangeren en kraamvrouwen worden verpleegd. Er werken gynaecologen, klinisch verloskundigen, arts-assistenten, O(&G) verpleegkundigen en kraamverzorgenden met ondersteuning van diverse ondersteunende diensten. De afdeling neonatologie ligt vlak naast de Kraamafdeling waardoor goede afstemming van zorg mogelijk is.
Opleiding
- De opleiding duurt 14 maanden en start met de module Introductie op de obstetrische- en gynaecologische verpleegkunde
- De theorie wordt verzorgd door het Centraal Instituut voor Verpleegkundig Vervolg Onderwijs (CIVO) in Hengelo. Leren in de praktijk doe je op de Kraamafdeling van ons ziekenhuis.
- Er zijn stages naar de extramurale gezondheidszorg/kraamzorg, neonatologie/ couveuse, gynaecologie en polikliniek m.b.t. zwangeren en fertiliteit. Tijdens de stage Gynaecologie verleen je zorg aan de vrouw met o.a. een acute gynaecologische zorgvraag of een gynaecologische aandoening, die van invloed is op de zwangerschap, baring of kraamperiode.
- Je bent in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor een goed verloop van de opleiding.
- In het ziekenhuis leer je verantwoordelijkheid te dragen voor de totale verpleegkundige zorg van de aan jou toegewezen patiënten.
- De 196 theorie-uren volg je op school en worden over opleiding verdeeld, in blokken van 3 dagen. Er zijn 12 theoriemodules, zoals: de zorg rondom de fysiologische zwangerschap, bevalling en kraambed, de zorg rondom prematuren, dysmaturen en zieke pasgeborenen, de zorg tijdens een pathologisch verlopende zwangerschap en bevalling, de zorg rond de gynaecologische patiënt.
Je wordt opgeleid onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis op basis van een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. De opleiding start 1x per jaar in februari. Het aantal beschikbare opleidingsplaatsen is afhankelijk van het aantal (te verwachten) vacatures en interne kandidaten gaan bij geschiktheid voor.
Eisen
- Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige en hebt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis
- Je hebt oudste diensten gedraaid op een verpleegafdeling
- Je kunt zowel in teamverband als individueel werken
- Je bent in staat te functioneren bij hoge werkdruk en in acute situaties
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
- Je bent in staat te leren in de praktijk en al werkend theorie te integreren
- Je kunt je leerproces, zowel theoretisch als praktisch vorm geven en inzichtelijk maken.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
Oncologieverpleegkundige
Naast algemeen verpleegkundige taken, ben je gespecialiseerd in het verlenen van zorg aan de oncologische patiënt. Je hebt specifieke kennis van oncologische aandoeningen, diagnostiek, ingrijpende behandelingen en daarbij horende verpleegkundige interventies in alle stadia van het ziek zijn. Als oncologieverpleegkundige vervul je een regisseurrol tijdens de opname van de oncologische zorgvrager. Naast curatief, verleen je ook palliatieve zorg die je zoveel mogelijk afstemt op wat de patiënt kwaliteit van leven vindt.
Opleiding
- De opleiding duurt 14 maanden en start 2x per jaar.
- Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. De praktijk volg je op basisafdeling A2, B2, C2 of G2 van ons ziekenhuis. Tevens loop je stages waarin je leerervaring opdoet binnen en buiten het ziekenhuis.
- De vervolgopleiding is cyclisch georganiseerd, dat wil zeggen dat gedurende een kalenderjaar 2 gecombineerde leerlijnen lopen: de leerlijn ‘ chirurgische – radiotherapeutische oncologie’ en de leerlijn ‘medicinale – palliatieve oncologie’. Afhankelijk van de basisafdeling start je na een basismodule met 1 van de leerlijnen. Tevens worden leerlijn onafhankelijk ‘thema’s in de oncologie’ aangeboden.
Eisen
- Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige en hebt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis.
- Voor de opleiding moet je minimaal 28 uur per week werken.
- De opleiding kan alleen dan gevolgd worden wanneer er vacatureruimte is.
- Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
SEH verpleegkundige
Je verleent zorg aan patiënten die met een acuut zorgprobleem komen en waarbij nog geen diagnose bekend is. Bij deze patiënten doet zich een buitengewone verscheidenheid aan medische problemen en combinaties van verpleegproblemen voor. Door triage bepaal je de urgentie van de verschillende zorgvragen en neem je beslissingen om (vaak zelfstandig) te werk gaan. Naast je eigen waarneming, kennis en inzicht in wat voor de patiënt normaal is, werk je met geavanceerde apparatuur. De gegevens daarvan én het overleg met de arts verschaffen je een gedetailleerd beeld van de patiënt en zijn (soms) levensbedreigende situatie. Het spreekt vanzelf dat je met patiënten uit alle leeftijdscategorieën werkt en mensen (ook familie) ontmoet met verschillende sociaal-culturele achtergronden. Dat vraagt inlevingsvermogen en de nodige tact.
Opleiding
- De opleidingen duurt 15 maanden
- Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door het Centraal Instituut voor Verpleegkundig Vervolg Onderwijs (CIVO) te Hengelo.
- De opleiding start met de module introductie op de SEH verpleegkunde. Alle 245 theorie-uren worden gegeven in blokken van 3 dagen, verdeeld over de duur van de opleiding.
- Er zijn 10 theoriemodules. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de zorg voor de patiënt met dreigende verstoring vitale lichaamsfuncties, met cardiovasculaire aandoeningen, zorg voor de traumapatiënt, zorg voor de patiënt met aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en het hoofd- halsgebied, zorg voor de patiënt met respiratoire aandoeningen, acute buikklachten, interne-, obstetrisch/gynaecologische en urologische aandoeningen, zorg voor kinderen en psychosociale aspecten van het werken op de spoedeisende hulp.
- Het praktijkgedeelte van de opleiding is op de SEH en bevat tevens een beperkte cardiologiestage op de hartbewaking (CCU), de Eerste Hart Hulp (EHH) en de Intensive Care ( IC). Ook is er een stage van enkele dagen ingepland bij de anesthesie, de ambulance, de ambu, OK en de Kinderafdeling.
- Je leert verantwoordelijkheid te dragen voor de totale verpleegkundige zorg van de aan jou toegewezen SEH patiënten.
- Je bent in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor een goed verloop van de opleiding.
- Je krijgt een leer/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
Eisen
- Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige en hebt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis.
- Je hebt oudste diensten gedraaid op een verpleegafdeling.
- Je kunt zowel in teamverband als individueel werken.
- Je bent in staat te functioneren bij hoge werkdruk en in acute situaties.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
- Je bent in staat te leren in de praktijk en al werkend theorie te integreren.
- Je kunt je leerproces, zowel theoretisch als praktisch vorm geven en inzichtelijk maken.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
Verpleegkundig Specialist
De verpleegkundig specialist (VS) is een HBO-master opgeleide professional die zelfstandig werkt in nauwe samenwerking met de arts. De VS voert structureel een aantal verpleegkundige en medische taken uit. Als VS houd je spreekuren, verricht je nazorg en ontwikkel je zorg- en behandelprogramma’s op basis van Evidence Based Practice. Ook bereid je onderzoeken voor en voer je deze uit. Je hebt een zelfstandige behandelrelatie met patiënten en je bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden die je daarbinnen verricht en je werkt multidisciplinair.
Opleiding
Meestal wordt een VS geworven en opgeleid in het Deventer Ziekenhuis, gericht op een specifieke groep patiënten. Je kunt dan reageren op deze vacature als je in het bezit bent van een afgeronde hbo-verpleegkunde en twee jaar werkervaring als verpleegkundige. Heb je dit niet, dan behoort een assessment tot de mogelijkheden. Je volgt de tweejarige masteropleiding aan Saxion Hogescholen.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.
Physichian Assistant
Physician Assistants zijn op HBO-masterniveau opgeleide zorgprofessionals die werkzaam zijn in het medische domein binnen een specifiek deelgebied. Gedurende de masteropleiding verwerft de PA een brede geneeskundige basiskennis. Daarnaast ontwikkelt de PA specifieke medische bekwaamheden binnen het specialisme waar deze werkzaam is. De brede geneeskundige basis biedt de PA de mogelijkheid om zich na de opleiding ook in andere specialismen te ontwikkelen en werkzaam te zijn. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het overnemen van (geprotocolleerde) medische taken van artsen (taakherschikking/substitutie). Het doel van het beroep is bijdragen aan de continuïteit en kwaliteit van de geneeskundige zorgverlening door het verrichten van medische taken.
Opleiding
Meestal wordt een PA geworven en opgeleid in het Deventer Ziekenhuis, gericht op een specifieke groep patiënten. Je kunt reageren op deze vacature als je in het bezit bent van een hbo-diploma op medisch gebied. Of via een assessment aan kunnen tonen dat je een hbo-niveau hebt. De master die je als PA-er i.o. gaat volgen, volg je aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en is een duale master van 2,5 jaar.
Meer weten?
Handige links voor als je je wilt oriënteren op deze verpleegkundige vervolgopleiding.